Alfa Pedagogik © 2008

Kontakt:

Alfa Pedagogik
Helsingfors
Finland

Telefon: +358 500 749 874
E-post:
kristian.smedlund@gmail.com

Välkommen till Alfa Pedagogiks hemsida!

Denna sida finns till för administration av brädspelet Heureka Strategy. Spelet är ett strategispel/sällskapsspel/kunskapsspel med matematiska inslag som utvecklades i samarbete med Finlands vetenskapscenter Heureka: www.heureka.fi.

Vad är det som gör resan genom Europa så intressant? Huvudmålet är att deltagarna ska få en inblick i sannolikheternas fantastiska värld. När du lämnat Heureka i Vanda ligger avgörandet för din framgång i ditt analytiska och logiska tänkande och i dina strategiska val. Det är bra att behärska tvåtärningsuppgifterna med hjälp av blocket, men du kan också välja den mer sannolika strategin på ren magkänsla. Precis som när du inser att det är dags att betala en stationsavgift för att inte bli på efterkälken.

I verkliga livet funderar vi ofta på sannolikheter, också helt omedvetet. När vi på måfå går till en busshållplats från vilken bussen avgår med tio minuters mellanrum. Om vi tippar lotto, stryktips eller lången. De nya pokerstjärnorna har nytta av sannolikheter i de stora turneringarna.

I arbetslivet görs dagligen stora beslut vars följder inte kan beräknas på förhand. Ta personen som sköter om en aktiefond för en bank som exempel. Vilken aktie ska säljas och vilken ska köpas i dag? Beslutet påverkar alla som har besparingar i fonden. Även om kunskaperna och analyserna är stora handlar fondförvaltaren i sista hand på magkänsla.

I spelet Heureka Strategy kan du manövrera ut dina medspelare genom att klara av uppgifterna och vinna duellerna. Men det behövs också lite tur. Till sist måste du förstås klara av att knäcka fibonaccikoden! 

Instruktionsvideon
Heureka Strategy: Youtube,del1
Heureka Strategy: Youtube,del2

Startsida     Försäljning     Bildrättigheter     Utvecklingstips     Blocken     Sannolikhet    Kontakt

[Sidan uppdaterad: 12/2020]