Alfa Pedagogik © 2008

Yhteystiedot:

Alfa Pedagogik
Helsinki

Kehitysvihjeitä

Seuraavat laajennetut säännöt ovat kehittämisohjeita jotka voivat antaa pelille lisä- ulottuvuutta. Huomaa, että on hyvä hallita perussäännöt ennen kuin niitä laajennetaan.

1. Noppa-asemilla aktiviteettiä voi lisätä seuraavasti: Jos pelaajalla on tehtävänä kahdesta strategiasta valita todennäköisempi saavat muut pelaajat panostaa rahaa sen puolesta että kyseinen pelaaja selviää tehtävästä.
Panos on 20 euroa pankille. Takaisin maksetaan 40 euroa (voitto 20 euroa) jos tehtävän suorittava pelaaja selviää siitä.

HUOM1 Ei ole sallittua panostaa rahaa sen puolesta että tehtävän suorittava pelaaja ei selviä siitä.

HUOM2 Tämä sääntö vaatii että kaikki pelaajat osaavat pelata peliä hyvin. Sääntöä käytetään vain jos kaikki pelaajat hyväksyvät sen.

 2. Atlanttistrategiaa valittaessa on mahdollista ottaa vakuutuksen laivamatkalle. Suositellaan että kaikki pelaajat ottavat vakuutuksen ja siihen saa lainata rahaa pankilta. Pelaajat voivat keskenään sopia vakuutuksen tasosta seuraavan taulukon mukaisesti.

Vakuutuksen suuruus

Funktio

50 euroa

Pelaaja saa edetä heittämällä tavallista noppaa ellei hän pysty etenemään kolmen peräkkäisen heittokierroksen aikana.

100 euroa

Pelaaja saa edetä heittämällä tavallista noppaa ellei hän pysty etenemään kahden peräkkäisen heittokierroksen aikana.

Ellei pelaaja laisinkaan ota vakuutusta hän saa siirtää pelinappulaa eteenpäin vain niillä heittokierroksilla joilla hänen strategiansa toteutuu. Huomioi että strategiavaatimus voidaan kumota alkulukutestiasemalla (katso pelisääntöjä).

Etusivu     Hallinto     Kuvaoikeudet     Kehitysvihjeitä     Lehtiöt     Todennäköisyys    Yhteydenotto